Puinafval

Een puincontainer kan je het beste huren voor bouw- en sloopprojecten waar je veel steen en keramische producten wilt afvoeren. Ga je bijvoorbeeld een muur slopen, haal je de tegels uit de tuin of ga je je dakpannen vervangen, dan is onze puincontainer ideaal. 

Let op, niet alle stenen mogen in onze puincontainer; bekijk daarom hieronder wat er wel en niet in de container mag.

Puin is een vrij zware afvalsoort, de container wordt als deze gevuld is, dan ook zwaar. Denk hier goed over na, als je bepaald dat waar de container geplaatst moet worden. Als de grond niet stevig genoeg is, kunnen er namelijk door het gewicht van de container, verzakkingen ontstaan. Stort je puinafval ook altijd los in de container en stapel het niet op, anders is de kans groot dat we de container niet kunnen meenemen, of dat de ondergrond beschadigd.

 

Bakstenen Bestratingspuin Betonpuin, betontegels Dakpannen Grindtegels Metselpuin, metselspecie Uitgehard restbeton Straatstenen, straatklinkers Trottoirbanden Vloertegels Wandtegels Zandcement dekvloer Zand/cement uit metselwerk en voegen (let op, dit mag maximaal 5% zijn van de inhoud van de container)
Andere afvalstromen dan puin/steen Asbest of asbestlijkend materiaal Asfalt of asfalt houdend materiaal Cellenbeton Dakleer of dakgrind Durox Gasbeton Gevaarlijk afval Gibo blokken Gips Puin uit petrochemische industrie Puinzakken Schoorsteenpuin Ytong-blokken Zand (meer dan 5% van de totale container)