Bouw en sloopafval

Je huis verbouwen, iets slopen of een ander project, dan kan je zeker een bouw- en sloopafval container gebruiken! Wil je het jezelf zo makkelijk mogelijk maken, en niet alle afvalstromen scheiden, dan raden wij deze bouw- en sloopafval container aan. Hier kan je alle afvalstromen in kwijt.
Alle containers van 10 m3 en kleiner mag je tot 20 cm boven de rand vullen, alle containers van 15 m3 en groter mag je maximaal tot de rand vullen. 

Kijk op het lijstje hieronder wat er wel en niet in de container mag, voordat je gaat vullen!

 

Bouwafval en sloopafval is een mix van al het afval dat is vrijgekomen bij bouw- renovatie- en of sloopwerkzaamheden. Onderstaande afvalsoorten mogen door elkaar gemengd in de container zitten. Het is niet toegestaan om de container te vullen met slechts 1 afvalsoort. Om een container met alleen puin af te voeren heeft u een puincontainer nodig. Schoon metsel-, steen- en betonpuin Hout Metaal (leidingen, binten e.d.) Diverse kunststoffen en rubber Plaatmateriaal, vloerbedekking Verpakkingsmaterialen van kunststof, plastics, karton e.d. Gips minder dan 5%
Let op! Maximaal 40% van uw bouwafval en sloopafval mag bestaan uit puin. Dit in verband met het gewicht van puin. Daarnaast dient deze afvalsoort los gestort te worden in de bouwafval en sloopafval container. Het is dus niet de bedoeling dat u bijvoorbeeld bakstenen stapelt in de container of Big Bag. Gebeurt dit niet dan kan er schade ontstaan aan de ondergrond of kan het mogelijk zijn dat wij de container niet kunnen afvoeren.
Asbesthoudend of asbestgelijkend materiaal Matrassen Huishoudelijk afval of bedrijfsafval Golfplaten Gipsvezelplaten Dakleer, bitumen, dakgrind met aanklevend materiaal Accu’s (bijtende of irriterende stoffen) Gevaarlijk en/of (klein) chemisch afval Stuivend afval (veegvuil) Straalgrit e.d. (Niet verontreinigd) zand en grond Autobanden, fietsbanden, motorbanden e.d. Kapotte apparaten (alles met een stekker of batterijen) Koelkast en/of vriezer Poetslappen Stoffen die stankoverlast veroorzaken Verf en verdunningsresten Organisch afval Bovenstaande lijst is niet uitputtend, neem bij twijfel altijd contact met ons op voordat u het afval in de container aanbiedt.