Afvalcontainer huren; een bouwbakkie voor elke klus

Je wilt een afvalcontainer huren omdat je je huis gaat verbouwen. Misschien ben je al begonnen met de verbouwing en heb sloopafval en wil je een bouwcontainer huren. Of heb je tuinafval waarvoor je een afval bakkie nodig hebt? Welke afvalcontainer je ook nodig hebt, bij Heldersbakkie.nl ben je aan het juiste adres voor een bouwbakkie groot of klein.

Alles over afvalcontainer verhuur

Een bouwcontainer voor een kleine hoeveelheid afval zoals de verbouwing van een kleine badkamer, gaat prima in een kleine bouwcontainer van 3 m3 of een big bag van 1 m3. Voor de gemiddelde verbouwing thuis, heb je al snel een 6 kuub afval container nodig. Ga voor een 10 kuub of meer als je weet dat het om een grote verbouw klus gaat. Ben je niet zeker, stel ons gerust een vraag, wij helpen je graag verder zodat je verbouwing ook vlot verloopt.

De bekendste puinbak is de portaalcontainer, hiermee worden grote hoeveelheden afval ingezameld. Deze open stalen afvalbak wordt bij jou in de buurt geplaatst door een vrachtwagen. In deze container sorteer je eenvoudig afval en bouwmateriaal.

Deze afvalcontainers zijn in diverse afmetingen en formaten.

3 kuub afvalbak:

Afmeting: 3m³ container – LxBxH
3.000 liter – Ongeveer 30 volle kruiwagens
250 x 160 x 100 cm
200 x 160 x 110 cm
250 x 160 x 100 cm
230 x 143 x 135 cm

3 kuub afvalcontainer
3m³ afvalcontainer

6 kuub afvalbak:

Afmeting: 6m³ container – LxBxH
6.000 liter – Ongeveer 60 volle kruiwagens
335 x 185 x 110 cm
350 x 180 x 110 cm
335 x 185 x 110 cm
365 x 180 x 110 cm

6 kuub afvalcontainer
6m³ afvalcontainer

10 kuub afvalbak:

Afmeting 10m³ container – LxBxH
10.000 liter – Ongeveer 100 volle kruiwagens
360 x 190 x 160 cm
350 x 180 x 160 cm
360 x 190 x 160 cm
360 x 180 x 155 cm

10 kuub afvalcontainer
10m³ afvalcontainer

10 kuub dichte container:

De meeste stalen bouwcontainers zijn open aan de bovenkant. Als je een dichte afvalcontainer nodig hebt, dan zijn deze dichte bouwcontainers ook te huur. Er zijn verschillende uitvoeringen maar de meeste gesloten bouwcontainers hebben een dak met aan de zijkant luiken of een deur.

Afgesloten vuilcontainer
10m³ afvalcontainer

Online een container huren in 4 stappen

Online een puincontainer huren doe je gemakkelijk in 4 stappen. Kom je er niet uit? Dan staan wij telefonisch voor je klaar of stuur ons gewoon een Whatsapp op dit nummer 06 23 66 43 24. Wij helpen je graag verder.

Stap 1. Kies de juiste afvalcontainer

Je kiest de afval container op basis van het soort en de hoeveelheid afval. Heb je een vraag over je afval, App ons via nummer 06 23 66 43 24

Stap 2. Bepaal het bezorgmoment van de afvalbak

Wij proberen zo goed mogelijk rekening te houden met de voorkeursblok welke je op hebt gegeven bij het bestellen van de container. Heb je geen voorkeursblok opgegeven, dan wordt de container tussen 07:30 en 18:00 geplaatst.

Stap 3. Vul de afvalcontainer

Vul nu de container met het juiste soort afval. Zorg dat het afval niet hoger dan 20cm boven de rand komt.

Stap 4. De container ophalen of omwisselen

Is de klus geklaard, dan komen we de container graag ophalen. In elke mail welke je van ons hebt ontvangen over je bestelling zit een ophaallink. Als je hier op klikt wordt de container opgehaald. Ophaallink niet bij de hand?

Maak dan gebruik van ons ophaalformulier op de website.

Voor elk type vuil een afvalbak huren

Voor elk type vuil een container te huur. Het milieu en duurzaam te werk gaan staat bij Heldersbakkie voorop. Wij proberen daarom al het afval zo goed mogelijk te scheiden. Daar hebben we jouw hulp ook bij nodig, want als je afval niet in de goede bak doet, zijn er kosten aan verbonden want dan wordt het recyclen van het afval onnodig moeilijk gemaakt.

Welk soort afval mag er in een afvalcontainer?

Het is vaak lastig om te bepalen welk soort afval je wilt afvoeren. Dat komt omdat de meeste afvalstromen zijn gemengd en bestaan uit verschillende materialen. Dat is de reden dat je graag een afvalbak zoekt die gebruikt kan worden voor alle soorten afval.

Als je bijvoorbeeld een badkamer gaat verbouwen komen er diverse soorten afval vrij. Denk aan tegels, hout, puin, glas, ijzer. Als je twijfelt welk bakkie je nodig hebt, stuur ons gerust een Whatsapp of bel ons.

Het is belangrijk om te weten om welk soort afval het gaat omdat mede hierdoor de prijs van de afvalcontainer bepaalt wordt. De kosten zijn namelijk hoger voor het afvoeren van grond dat vervuild is dan voor het afvoeren van sloop- en bouwafval.

Bij twijfel, altijd vragen. Stuur ons een appje via 06 23 66 43 24 Want als je tuinafval wilt afvoeren is het verboden om vervuilde grond of graszoden in de afval container te storten.

Een container huren voor bouw- en sloopafval

Wat is bouw- en sloopafval?

Bouw- en sloopafval krijg je wanneer je een woning gaat renoveren of verbouwen. Het afval dat hierbij ontstaat kan niet meer gebruikt worden. Bouw- en sloopafval bestaat voornamelijk uit steen, gruis, hout, plastic, papier en ijzer.

Dit afval wordt door Heldersbakkie.nl gesorteerd en voor 90% hergebruikt als grondstof. Voor bouw en sloopafval huur je een container voor puinafval, het bekende bouwbakkie.

Een container huren voor schoon puin

Bestel een container voor tegels, puin en beton als je bijvoorbeeld een muur hebt uitgebroken.
Je bent voordeliger uit als je het afval gescheiden inbrengt. Puinzakken mogen bijvoorbeeld niet in de afvalbak voor schoon puin. Ben je bezig met met asbestmateriaal of twijfel je of het asbest is, neem gewoon contact met ons op via 0223 633 118, Wij helpen je snel verder.

Schoon puin afval
puinafval – stenen

Een container huren voor grond (schoon)

Grond en graszoden container huren doe je als je bijvoorbeeld een stuk grond hebt afgegraven in je tuin of graszoden afvoeren voor de aanbouw van een serre, de fundering van een aanbouw. Huur een afval container voor al het grond dat daarbij overbodig is.

Een container huren voor houtafval

Je bent aan het verbouwen geweest en er is veel houtafval? Huur een hout afvalcontainer. Je kunt deze container gebruiken voor onder andere hardhout, spaanplaten, pallets of hardboard. Let op; een container voor alleen hout is goedkoper dan een container voor bouw- en sloopafval. Komen wij houtsoorten tegen die hier niet in mogen, dan wordt je container verrekend als een bouw- en sloopafval container.

Hout afval verbouwing
Houtafval

Een container huren voor grofvuil

Ga je een huis opruimen of verhuizen en geen zin om steeds ritten te maken bij de gemeente milieustraat?
Huur dan een container voor grofvuil. Deze kun je gebruiken voor huisraad zoals banken, stoelen, bedden, kasten, kunststof tuinsets of schuttingdelen. Let er goed op wat er wel en niet in de container gegooid mag worden.

Een container huren voor Groen- en tuinafval

Heb je beplanting, snoei- en groenafval? Dan kun je een groenafval container huren of een Big Bag voor groenafval. Voor grond dat aan de materialen hangt geldt max. 10% van de inhoud. Heb je toch meer grond ? Huur dan een aparte grondcontainer of Big Bag. Containers kunnen tot 6 weken huurvrij blijven staan.

Tuinafval
Tuinafval

Gemengd dakafval container

Vervang je het dakgrind en dakleer? Bestel dan een dakafval container. Deze container is geschikt voor o.a. sloopafval verontreinigd met teer en/of bitumen, dakleer en dakisolatiemateriaal.

Afvalcontainer leveren en plaatsen

Elke gemeente houdt er andere regels op na voor het plaatsen van een vuilcontainer of Big Bag. Wil je de container of BigBag op de openbare weg laten plaatsen, informeer bij jouw gemeente wat de geldende regel- en wetgeving is voor het plaatsen van een afvalcontainer. Het kan zijn dat je een vergunning nodig hebt.

Grof huis afval wegbrengen naar een milieustraat van de gemeente

Ga je klussen in huis of tuin, informeer dan eerst bij jouw gemeente welke hoeveelheden je per huishouden jaarlijks gratis mag afvoeren. Bij de afvalstraat van de gemeente kun je jouw afval gescheiden inleveren. Woon je in Den Helder, dan ben je ook van harte welkom bij de milieustraat van Bek&Verburg aan de Koperslagersweg 10 in Den Helder.